Jyväskylän pitkämiekkakilpailu 2015

Nyt se on varmistunut! Suomen sisäinen historiallisen miekkailun kilpailu järjestetään 12.9. Jyväskylässä. Kilpailu on avoin kaikille yli 18-vuotialle harrastajille; aikaisempaa kilpailukoemusta ei vaadita.  Tapahtumassa on sekasarja ja naisten sarja. Kilpailussa käytetään järjestäjän tarjoamia aseita. Tapahtuma löytyy myös Facebookista!

Tapahtumapaikka ja -aika

Kilpailu järjestetään Jyväskylässä 12.9. Kortepohjan koululla, osoitteessa Kartanonkuja 4. Aikataulu varmistuu lähempänä tapahtumaa. 

Säännöt

Sääntöinä käytetään mukailtuja versioita Pohjoismaisen liigan säännöistä. Jos säännöistä tai varusteista on jotain epäselvää, ota yhteyttä etukäteen: jklpitkis2015@gmail.com. 

Kilpailun säännöt
Varustesäännöt

Tiivistetyt säännöt

Ottelut käydään metallisilla feder-harjoittelumiekoilla, jotka muistuttavat 1400-luvun Saksassa tyypillisesti käytettyjä aseita. Kilpailussa käytetään järjestäjien tarjoamia miekkoja.

Ottelut tapahtuvat ympyränmuotoisella alueella, jonka halkaisija on noin 9,5 metriä. Ottelut käydään seitsemään pisteeseen asti tai kunnes kahden minuutin aikaraja täyttyy. Pisteitä jaetaan seuraavasti:

  • Osuma päähän: 2 pistettä
  • Pisto rintaan: 2 pistettä
  • Muu vartalo: 1 piste

Sallittuja tekniikoita ovat lyönnit ja pistot miekan terällä sekä kontrolloidut iskut ponnella maskin etuosaan. Etupotku vartaloon on sallittu, mutta polvipotkut, kyynärpäälyönnit, iskut nyrkillä tai avokämmenellä sekä lyönnit miekan väistillä ovat kiellettyjä. Vastustajan ilmaan nostamisesta ja hallitusta maahanviennistä myönnetään myös pisteitä, mutta heitot ja nivelten rikkomiseen tähtäävät lukot on kiellettyjä. Vastustajan tarkoituksenmukainen vahingoittaminen tai sen yrittäminen on kiellettyä ja johtaa kisasta poistamiseen. Erotuomarilla on oikeus rangaista ottelijaa myös epäurheilijamaisesta käytöksestä. 

Osuman saatuaan on miekkailijalla yhden askelen tai lyönnin (temmon) verran aikaa palauttaa lyönti hyökkääjän vartaloon. Molempien lyönnit pisteytetään mikäli niin kutsuttu jälkilyönti suoritetaan riittävän lyhyen ajan kuluessa ensimmäisestä osuneesta lyönnistä. Tällöin matalampi pistemäärä vähennetään korkeammasta. Samanarvoisten lyöntien tapauksessa ei pisteitä jaeta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kilpailuun erillisellä lomakkeella. Varmistat ilmoittautumisesi maksamalla osallistumismaksun, 40 €/kisa, alla olevalle tilille:

Jyväskylän historiallisen miekkailun seura ry
FI25 4600 0010 6374 82
Viitenumero: 10074

Kysymyksissä voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: jklpitkis2015@gmail.com