Wiktenauerin tukikampanja loppusuoralla

Wiktenauer on internetsivusto joka kerää yhteen paikkaan skannauksia alkuperäislähteistä sekä niitten käännöksiä. Vuonna 2009 alkunsa saanut Michael Chidesterin pyörittämä sivusto on yksityisten rahoittajien varassa. Sivusto sisältää valtavasti tietoa muun muassa eri miekkailunopettajien elämästä sekä heidän kamppailulajiteoksista, sekä tietoa ja vertailuita miekkailun tekniikoista sekä eri aseista.  

Wiktenauer tarvitsee rahaa paitsi ylläpitokustannusten kattamiseen myös skannausten tilaamiseen. Miekkailuopuksia on paljon kirjastoissa ympäri maailman, mutta niitä ei ole saatu jakoon koska kirjastot pyytävät kirjojen digitoimisesta luonnollisesti vaivan palkkaa. Ikävä kyllä tämä kustannus on varsin iso - usein puhutaan tuhansista dollareista per nide. 

Mitä enemmän rahaa saadaan kerättyä, sen enemmän lähteitä saadaan lisättyä. Kampanjan indie-gogo -sivuilla on lisätietoa. Kampanja on tähän saakka saanut kasaan $8500, ja lopullisena tavoitteena on saada kasaan $11,500 jolloin Wiktenauerilla olisi varaa tilata Salvator Fabriksen vuonna 1601 herttua Johan Frederikille kirjoittama manuaali. Toistaiseksi on epäselvää onko kyseessä samaa sisältöä kuin Fabriksen vuonna 1606 julkaisema teos (Scientia e Prattica dell Arme), vai eroaako sisältö jollain tapaa. Kyseinen manuaali päätyi herttua Johan Frederikin mukana Tanskan kuninkaalliseen hoviin, josta se löysi tiensä kuninkaalliseen kirjastoon. 

    Lahjoituksen määrästä riippuen voi saada vastineeksi kangasmerkin tai t-paidan - rahakkaamille lahjoittajille vastineeksi on tarjolla myös eräitten opusten niteitä, mukaan lukien Fiorea. Käykääpäs avaamassa kukkaroita ja osallistumassa kampanjaan!

    Ilman kirjoja kukaan ei voi olla hyvä opettaja, tai edes hyvä oppilas näissä taidoissa. 
    ~ Miekkailunopettaja Fiore Furlano de’i Liberi, noin. 1405