Pronssia Kööpenhaminasta

Pitkämiekan finalistit Margit Reierseniä lukuunottamatta.

Pitkämiekan finalistit Margit Reierseniä lukuunottamatta.

Pohjoismaisen liigan toinen kilpailu, Copenhagen Longsword Open, käytiin viikonloppuna Kööpenhaminassa. Kilpailu sisälsi pitkämiekan naisten- ja sekasarjan sekä erillisen rapiiri & tikari -kilpailun. Osallistujia oli yhteensä kahdeksasta eri maasta, Pohjoismaiden lisäksi esimerkiksi Valko-Venäjältä, Hollannista, Iso-Britanniasta sekä Irlannista. Suomalaisia oli kilpailussa kolmesta eri seurasta, EHMS:stä Helsingistä, sekä Turun ja Jyväskylän historiallisen miekkailun seuroista. 

Pitkämiekan sekasarjan voitti Helsinki Longsword Openissa toiseksi tullut hollantilainen Mathyss Kool (Historisch Vrijvechten Nederland), toiseksi tuli Ruotsin Anders Linnard (Göteborgs Historiska Fäktskola) ja kolmanneksi Thomas Nyzell (Uppsala Historiska Fäktskola). Naisten pitkämiekan kultaa voitti Ruotsin Julia Yli-Hukka (Göteborgs Historiska Fäktskola) peitoten Norjan Margit Reiersenin (Bergen HEMA). 

Anders Linnard vastaan Ties Kool avoimen pitkämiekan finaalissa. 

Anders Linnard vastaan Ties Kool avoimen pitkämiekan finaalissa. 

Viime kilpailussa kolmanneksi yltänyt EHMS:n Kristian Ruokonen kilpailu loukkaantuneella nilkalla, mutta pääsi siitä huolimatta jatkoon ja voitti lohkonsa. Matias Parmala sijoittui 16:sta parhaan joukkoon. Eliisa Keskinen voitti vatsataudista huolimatta Iso-Britannian Michaela D’Orlandon (Waterloo Sparring Group) intensiivisessä pronssiottelussa, ja oli täten parhaiten pärjännyt suomalainen. 

Tällä hetkellä liigan tulostaulukossa parhaiten menestyneet suomalaiset ovat sekasarjassa Kristian Ruokonen (EHMS) sijalla 5. sekä Matias Parmala (EHMS) sijalla 10. Naisten sarjassa parhaiten menestyneet ovat Eliisa Keskinen (EHMS) jaetulla 1. sijalla Julia Yli-Hukan ja Margit Reiersenin kanssa, seuraavana Sara Vertanen (JHMS) sijalta 7. 

Seurakilpailussa, jossa jokaisen seuran neljän parhaan pisteet lasketaan yhteen, suomalaiset seurat ovat sijoittuneet seuraavasti: 

EHMS 3. sija
Jyväskylän historiallisen miekkailun seura 10. sija
Grieswart 14. sija
Oulun miekkailuseura 17. sija
Turun Historiallisen miekkailun seura 20. sija
Vaasan Miekkailijat 22. sija

Liigan viimeinen kilpailu, Örebro Longsword Open, otellaan  Ruotsissa 29.- 31. toukokuuta, ja tapahtuman ilmoittautuminen on vielä avoinna.