Kesä täynnä miekkailutapahtumia

Kesätapahtumia pukkaa useammassa seurassa. Keräsimme tapahtumat kesäkuusta elokuuhun yhteen, ja avasimme muun muassa niiden sisältöä ja tasovaatimuksia. Tapahtumista voi lukea lisää niiden omilla nettisivuilla. Eikun ilmoittautumaan!

27-29.6 Suomenlinnan miekkailukesäleiri, Helsinki

Mikä: EHMS:n kolmatta vuotta järjestämä kaksipäiväinen leiri Suomenlinnassa, joka pitää sisällään tunteja jokaiselle taitotasolle monista eri aseista, ulkomaisten- ja kotimaisten ohjaajien vetämänä. Aikaa on varattu myös vapaamiekkailuun.
Kenelle: Miekkailun perusteet osaaville, alkeiskurssi riittää taitotasoksi.
Miksi: Mikä olisikaan parempi tapa viettää viikonloppua kuin aurinkoinen päivä Suomenlinnassa uusia tyylejä kokeillen ja vanhoja taitoja syventyen, samalla tutustuen muiden seurojen harrastajiin?

8.-11.7 Scuola di Spada - Bolognalaisen miekkailun tehokurssi, Helsinki

Mikä: Ilkka Hartikaisen, yhden maailman tunnetuimmista bolognalaisen miekkailun ohjaajista pitämä nelipäiväinen leiri, jonka aikana käydään läpi bolognalaisen miekkailun pääasiat.
Kenelle: Täysin aloittelijoista kokeneisiin miekkailijoihin, materiaalia säädetään osallistujien taitotason mukaan.
Miksi: Bolognalainen miekkailu on yksi kattavimmista ja mielenkiintoisemmista historiallisen miekkailun järjestelmistä, ja nelipäiväisen kurssin aikana perusteet oppii varmasti.

18-19.7 Pitkämiekan alkeisviikonloppu, Helsinki

Mikä: SES:n järjestämä suomenkielinen tehokurssi italialaisesta pitkämiekasta.
Kenelle: Miekkailusta kiinnostuneille aloittelijoille.
Miksi: Alkeisviikonloppu vastaa pidempää alkeiskurssia, ja sen käytyään voi osallistua The School of European Swordmanship:n viikoittaisiin harjoituksiin.

25.7-1.8 The Fiore Extravaganza, Helsinki

Mikä: Ammattiohjaaja Guy Windsorin ohjaama kuusipäiväinen leiri, jossa käydään läpi italialaisen Fiore dei Liberin manuaalin materiaalia. Teemana tänä vuonna varsikirveet.
Kenelle: Miekkailun perusteet osaaville joita kiinnostavat erityisesti varsiaseet.
Miksi: Suomen vanhin vuosittainen miekkailutapahtuma, jossa on tänä vuonna ohjelmassa myös oppeja vanhimmasta Ranskalaisesta miekkailumanuaalista sekä pienimuotoinen turnaus lauantaina.

8.8. ja 22.8. Kaksiosainen leikkuukurssi, Helsinki

Mikä: Kristian Ruokosen pitämä kaksiosainen leikkuuseminaari, jossa ensimmäisessa osassa opetellaan leikkaamisen mekaniikkaa ja toisessa osassa leikataan tatamirullia.
Kenelle: Miekkailun perusteet osaaville.
Miksi: Leikkaaminen on paitsi hauskaa myös tärkeä osa miekkailutaitoa. Kahden kurssipäivän välissä opittua taitoa ehtii syventämään ja oppia oikean mekaniikan jolloin leikkaamisesta tulee helpompaa ja tehokkaampaa. 

29.8. THMS Kesäleiri 2015, Turku

Mikä: Turun historiallisen miekkailun seuran järjestämä yksipäiväinen leiri Turussa. Päivä tarjoaa sarjan parin tunnin työpajoja, joita vetävät Ilkka Hartikainen, Kristian Ruokonen ja Ville Henell. Tämän jälkeen on varattu aikaa myös vapaalle miekkailulle. Illalla on mahdollisuus varata paikka yhteiselle illalliselle.
Kenelle: Miekkailun perusteet osaaville
Miksi: Mukava yksipäiväinen tapahtuma, jossa on mahdollisuus kokeilla uusia tyylejä ja tutustua muihin miekkailijoihin.