Back to All Events

Miekkailupäivät Kuopiossa 25.-26.4.2015


  • 44 Kauppakatu 70110 Finland (map)

Schranken järjestää Miekkailupäivät lauantaina ja sunnuntaina 25.-26. huhtikuuta miekkailupäivät Kuopiossa. Ohjelmassa on ainakin Paulus Hector Mairin taistelusauvaa, Codex Wallersteinin tikaria ja pitkämiekkaa. Mahdollisesti muutakin ohjelmaa on vielä tulossa.

Codex Wallersteinin pitkämiekkaa on käyty Kuopiossa läpi osittain parin SaHMS:n kesätreenin verran ja osaa tikariosiosta ehkä kertaalleen, joten aika monelle SaHMS:n jäsenelle on tarjolla täysin uutta materiaalia ja kaikille ainakin jotain uutta. Tikarioppeja vetävät Jaakko Vesterinen ja Elisa Hyvärinen, pitkämiekkaa Mika Vesterinen ja Paula Vesterinen.

Miekkailupäivillä päästään tutustumaan myös kokonaan uuteen aseeseen, Paulus Hector Mairin taistelusauvaan. Jari Markkanen ja Mika Vesterinen ovat joulukuusta 2013 lähtien tutkineet ja treenanneet Mairin sauvaa yhdessä Jarin johdolla ja nyt alkaa oppia olla koossa siinä määrin, että sitä voidaan tuoda opetettavaksi asti.

Taistelusauvan saa treenikäyttöön hankittua 7-9 eurolla rautakaupasta (esim. K-Rauta, Starkki) ostamalla pyöröpuulistaa (halkaisija 28mm) ja sahaamalla siitä suurin piirtein itsensä mittaisen sauvan.

Miekkailupäivien ohjelma soveltuu myös aloittelijoille. Tervetuloa tutustumaan lajiin! Jonkin verran on lainavarusteitakin saatavilla.


Jos miekkailuinnostus iskee, lajia pääsee harrastamaan Pohjois-Savossa Kuopiossa ja Varkaudessa Savon Historiallisen Miekkailun Seuran viikottaisissa harjoituksissa. Lisää tietoa SaHMS:n toiminnasta löytyy seuran sivuilta täältä.